Tänavail vuravad peagi elektrirattad

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Jallai (paremal) ja Madis Vodja soovivad, et peagi jõuaks müügile elektrirattad, mille disaini oleksid panustanud ka eestlased.
Mart Jallai (paremal) ja Madis Vodja soovivad, et peagi jõuaks müügile elektrirattad, mille disaini oleksid panustanud ka eestlased. Foto: Kristjan Teedema

Kui praegu võib linnapildis liikumas näha üksikuid elektrijalgrattaid, siis kevadel, kui ilmad on soojemad ja ilusamad, liigub mootoriga kaherattalisi nii Tartus kui Tallinnas kindlasti rohkem.

Põhja-Itaalias Vicenza linnas on väike rattatehas Velocity tegutsenud 2012. aastast. Seal toodetakse umbes 500 elektriratast aastas. Siiani oli ettevõte keskendunud ainult Itaalia ostjaile.

Mullu suvel ostis umbes poole tehasest Tartumaa ettevõtja Urmas Luts, talle kuulub ka motokeskus Motoait, mis  on toonud juba aastaid Itaaliast kasutatud mootorrattaid. Nii pandigi ühe Itaalia koostööpartneriga, kes tegeleb ühtlasi ka Velocity rataste edasimüügiga, seljad kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles