Keskkonnainspektsioon võttis pihtide vahele 118 tartumaalast

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsiooni suureks murekohaks on muu hulgas kutselised kalurid, kellest nii mõnigi kipub seadustele vilistama. Pildil alamõõdulised kohad.
Keskkonnainspektsiooni suureks murekohaks on muu hulgas kutselised kalurid, kellest nii mõnigi kipub seadustele vilistama. Pildil alamõõdulised kohad. Foto: Keskkonnainspektsioon

Keskkonnainspektsiooni Tartumaa büroo trahvis mullu 118 isikut, mida on kaheksa võrra vähem kui 2014. aastal. Kõige enam esines rikkumisi kalapüügiseaduse vastu.

Määratud trahvide kogusumma on 22 978 eurot, mis on Harjumaa (73 192) ja Ida-Virumaa (32 236) järel «paremuselt» kolmas tulemus. Otse Tartumaa selja taga on Pärnumaa, kus tehti trahve 22 628 euro ulatuses.

Tartumaa suurim murekoht on endiselt kalapüügiseadusega seonduv, trahviti 35 isikut kokku 5564 euroga. Jäätmeseaduse vastu patustas 17 kodanikku (trahvide kogusumma 4765 eurot). Suuremad trahvid määrati veel välisõhu kaitse seaduse (2600 eurot), looduskaitseseaduse (2496 eurot) ja veeseaduse (2430 eurot) vastu eksimise eest.

Keskkonnainspektsiooni 2015. aasta statistiline aruanne Tartumaa kohta:

Foto: Keskkonnapektsioon

Keskkonnainspektsiooni Tartumaa büroo juhataja Tanel Türna märkis statistikat kommenteerides, et sellisel hulgal väärtegusid registreeriti ka 2012. ja 2013. aastal. «Vahepeal, 2014. aastal oli väärteomenetlusi mõnevõrra rohkem, kuid üldiselt võib öelda, et rikkumiste arv on stabiliseerunud,» ütles Türna.

Tanel Türna lisas, et mitmed rikkumised on vaidlustatud kohtus, seega võib trahvide üldsumma muutuda, kuid need kajastuvad jõustumise korral juba 2016. aasta statistikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles