Kui taastaks pool Kivisilda? (1)

Taavi Pae
, geograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Pae.
Taavi Pae. Foto: Margus Ansu

Kui Kivisilla teema kerkib, meenub mulle ikka ja jälle mu Eesti Vabariigiga ühel ajal sündinud Pärnumaalt pärit vanaema ütelus 1990. aastate alguses: «Mis te selle saksa kirikuga seal jändate, ehitage parem Kivisild üles!»

Tõepoolest, ega eestlased enne Teist maailmasõda Jaani kirikus käinud, see oli ikkagi saksa kogudusega kirik. Kivisillast aga käis üle küll igaüks vaatamata oma rahvusele või seisusele ja see avaldas mõned aastad enne ilmasõja puhkemist Tartusse kolinud vanaemale muljet.

Selge, et iga aastaga jääb vähemaks inimesi, kes mäletavad Kivisilda originaalkujul, ometi ümbritseb seda silda siiani mingi fluidum. Tasub kas või vaadata Facebooki kommuuni «Nostalgiline Tartu», kus iga Kivisilla postituse juurde tekivad kommentaarid: küll oli ikka ilus! Ja sealt viivad paljude mõtted silla taastamiseni.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles