Veebruar üllatab suurveega

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedja jõgi on veebruari kohta üsna kõrge, eile oli jõe tase Puurmani juures 75 cm üle mõõdulati nulli. Reedel, kui vesi oli veel 17 cm kõrgem, loksus see luhal.
Pedja jõgi on veebruari kohta üsna kõrge, eile oli jõe tase Puurmani juures 75 cm üle mõõdulati nulli. Reedel, kui vesi oli veel 17 cm kõrgem, loksus see luhal. Foto: Kristjan Teedema

Emajõe üks toitja, Pedja jõgi, laiutas reedel Puurmani lähistel juba luhal, eile oli vesi veidi taandunud. Jõudsalt on kosunud ka Emajõgi ning teised veekogud. Käes on suurveeaeg, kinnitas hüdroloog Ene Randpuu.

Pandivere kõrgustikult algava Pedja jõe veetase küündis eile kella kolme ajal päeval Puurmani vallas Tõrve mõõdupunktis 75 sentimeetrit üle hüdroloogide mõõdulati nulli. Seda on üsna palju, kui arvestada, et Pedja jõe pikaajaline keskmine kõrgus on veebruaris 32 sentimeetrit üle nulli.

Reedel oli Pedja jõgi Puurmani juures veel kõrgem, 92 sentimeetrit üle nulli, ning Tartu poolt minnes vasakut kätt jääv luht oli vee all. «Pedja jõe veetasemel on olnud juba mitu tippu,» ütles keskkonnaagentuuri hüdroloogiaosakonna Tartu regiooni spetsialist Ene Randpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles