Matsimoka avas kaubamajas lihapoe

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matsimoka lihapood Tartu Kaubamaja null-korrusel.
Matsimoka lihapood Tartu Kaubamaja null-korrusel. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval sai Tartu kaubamaja nullkorrus rikkamaks ühe kaubaleti võrra, kus Matsimoka perefirma pakub värskeid lihatooteid.

Matsimoka meeskonna kinnitusel on nende suurimaks sooviks uuesti ellu äratada Eesti traditsioonid lihatoodete valmistamisel ning pakkuda ja tutvustada inimestele kvaliteetseid lihatooteid, kus on kasutatud eestimaist toorainet ning säilinud on ka kõik vajalikud ja tervislikud toitained.

Lihapoes valmivad kohapeal salaamid, mille valmistamisel on lihameistrid lähtunud vanadest traditsioonidest. Näiteks kasutavad nad säilitusainete asemel purustatud küüslauku, mis on lihamassi loputatud läbi sõela punase veiniga, ning askorbiinhappe asemel kasutavad nad jõhvikaid.

Lääne-Virumaal tegutseval Matsimoka väiksel pereettevõttel valmis eelmisel aastal oma väike tootmishoone. Firma alustalaks on perekond Innol, kellel on 34 aasta pikkune suitsuliha valmistamise kogemus, mida antakse edasi juba kolmandat põlve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles