Tšehhi noored tegid õppepraktika Tartus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhist pärit Karolína Slabová (vasakul) ja Sabina Suchankova praktiseerisid Lõunakeskuse Maksimarketis. Panid välja kaupu ja kontrollisid realiseerimiskuupäevi.
Tšehhist pärit Karolína Slabová (vasakul) ja Sabina Suchankova praktiseerisid Lõunakeskuse Maksimarketis. Panid välja kaupu ja kontrollisid realiseerimiskuupäevi. Foto: Kristjan Teedema

Euroliidu rahastatav haridus- ja koolitusprogramm Erasmus+ tõi kaheks nädalaks Tartu suurematesse  jaekaubanduspoodidesse  kogemusi omandama kuus Tšehhi majanduskooli õpilast.

Jaanuari lõpus Tartusse saabunud õpilasi võis praktiseerimas näha näiteks Lõunakeskuse ja Eedeni Maksimarketis ning Ringtee Selveris. Möödunud reedel tegid Sabina Suchankova, Jakub Balazs, Karolína Kováčová, Monika Uhlíková, Adéla Dessewffy ja Karolína Slabová oldud ajast kokkuvõtteid ning jagasid muljeid ka Tartu Postimehele.

Lõunakeskuse Maksimarketis töötanud Karolína Slabová ütles, et jäi siin oldud ajaga väga rahule. Tema ja temaga samas poes olnud Sabina Su-chankova peamised ülesanded olid kaupade väljapanemine ja realiseerimiskuupäevade kontroll. Samuti tuli suhelda klientidega, mis keelebarjääri tõttu alati ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles