Uus tippkeskus koondab uurijaid folkloristidest arvutilingvistideni

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Kõiva kinnitusel ei jää uues tippkeskuses tähelepanuta ka kirjandusmuuseumi kuulsad Jakob Hurda kogud.
Mare Kõiva kinnitusel ei jää uues tippkeskuses tähelepanuta ka kirjandusmuuseumi kuulsad Jakob Hurda kogud. Foto: Kristjan Teedema

Hiljuti tehti teatavaks üheksa teaduse tippkeskust, mis saavad kaheksa aasta jooksul arvestada Euroopa Liidu regionaalarengu fondi toetusrahaga. Humanitaaria valdkonnast rahastatakse kirjandusmuuseumi juhitavat Eesti-uuringute tippkeskust.

Kirjandusmuuseum juhtis tippkeskust ka aastatel 2001-2007, eelmisel rahastusperioodil võitis konkursi Valter Langi juhitud Tartu ja Tallinna Ülikooli hõlmanud Kultuuriteooria tippkeskus. Keeletehnoloogid osalesid eelmistes voorudes arvutusteaduse tippkeskuse koosseisus ja liitusid seekord humanitaaridega.

«Kuigi olime kindlad, et meil on hea taotlus oli seekordne konkurss tihe ja võistlesid väga tugevad uurimisrühmad,» tunnistas loodava tippkeskuse juht Mare Kõiva. «Üllatusena selgus, et saime humanitaar- ja sotsiaalteaduste peale ainsana positiivse otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles