Loeng õpetab hindama raamatukujundust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstikooli Eha tänava maja.
Tartu kunstikooli Eha tänava maja. Foto: Sille Annuk

Täna kell 16 peab Tartu kunstikoolis loengu raamatukujundusest ja Soome kauneima raamatu valimisest kutsekõrgkooli Metropolia graafilise disaini lektor Teemu Lipasti.


Soome raamatukunsti komitee on valinud Soome kauneimaid raamatuid alates 1946. aastast. Eestis saab Soome kauneimaid raamatuid näha Soome instituudi vahendusel alates 2003. aastast, vahendab Tartu kultuuriaken.

Raamatud valitakse kuues kategoorias: ilukirjandus, laste- ja noortekirjandus, teatmeteosed, kunstiraamatud, raamatusarjad ning kaaned. Kauneimateks tunnistatud raamatute hulgast valitakse aasta kauneim raamat.

Hindamisel pööratakse tähelepanu tüpograafiale, materjalidele, tehnilisele teostusele ja küljendusega saavutatud üldmuljele.

Soome 2009. aasta kauneimate raamatute hulka valiti 24 raamatut. Neist kõige kaunim on Turu kunstimuuseumi teos «Amour unit deux cours - Henry Lönnforsin miniatyyrikokoelma - Henry Lönnfors miniatyrsamling» (Henry Lönnforsi miniatuurikogumik).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles