Miks busside piletituvastid vahel ei tööta?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussi tuvasti.
Tartu bussi tuvasti. Foto: Margus Ansu

Täna hommikupoole number 6 bussiga sõites tekitas nii mõneski sõitjas bussikaarti tuvasti juures viibates segadust, sest ei kostunud sealt ühtki helisignaali ega andnud kuidagi märku ka mõni tuvastil olev tuluke, et pilet oleks saanud registreeritud.

Vanaproua, kes bussijuhile teada andis, et „aparaadid on katki“, sai bussijuhilt vastuse, et ta on olukorrast teadlik. Bussijuhi vastus viitas sellele, et tema võimuses ei olnud tuvasteid korda teha.

Linnamajanduse osakonna liikluskorraldusteenistuse ühistranspordi kvaliteedijuhi Veronika Kallaste sõnul oli tegu lühiajalise rikkega. „Bussi tuvastite töö sai taastatud kohe kui tehnik bussile ligi pääses ehk Lõunakeskuse peatuses,“ ütles ta.

Remondi käigus vahetati ära juhiseadme kaabel, mis tehniku hinnangul oli amortiseerunud ja ei andnud korralikult ühendust.

Sarnaseid probleeme on olnud varemgi, kuid viimasel ajal on neid ette tulnud vaid lühiajaliselt, pikemaajalised probleemid jäid Kallaste sõnul sügise algusesse, kui uus süsteem alles kasutusele võeti.

Selline juhus paneb inimesed olukorda, kus nad sõidavad ilma piletita, sest kui tuvastid ei tööta, ei ole ilmselt võimalik osta piletit ka bussijuhilt. Kallaste sõnul aga reisijad muretsema ei pea, sest tehnikaga tuleb viperusi ikka ette ja sellises olukorras piletikontrolli bussi astudes keegi trahvi ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles