Galerii: vaata, mis toimus info- ja haridusmessil

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba hommikul täitus Tartu messikeskus noortega. Mõned neist juba haritumad ja aitamas teisi, teised aga alles ette võtmas teekonda gümnaasiumisse, kutsekooli, kõrghariduskooli või hoopis tööle. Oma esindustega olid väljas pea kõik suuremad koolid üle Eesti, gümnaasiumeid ja kutsekoole oli kõige rohkem Tartust ja selle lähiümbrusest.

Lisaks Eestis õppimisele tutvustati ka erinevaid välimaa võimalusi, kas siis õppimise osas või põneva suveveetmise võimaluse kaudu. Paljud boksid olid hästi üles seatud, näiteks Tallinna tervishoiu kõrgkooli õpilaste juures võis näha beebinukke ja tilguteid. Vanglateenistus näitas bussi, kus kinnipeetavaid hoitakse ning Sõjakooli õpilaste juures sai proovida täisraskuses seljakotti kanda.

Tartu kutsehariduskeskus andis võimaluse proovida simulaatoril keevitamist või maitsta lämmastikuga külmutatud jäätist. Tartu kunstikooli huvilistele anti võimalus joonistada või riietada mannekeene. Tallinna tööstushariduskeskuse boksi juures sai lasta endale isegi soenguid teha. Maanteeamet pakkus aga võimalust välja ronida katuse peal olevast autost ning kiirabi töötajad andsid võimaluse olla abi vajav patsient.

Kui mõnele tundus, et täpselt ei tea, mida veel oma tulevikuga pihta hakati, siis aitasid neid noori Innove või  CV-keskuse esindajad.

Tegevust jagub igatahes kõigile, kel vähegi huvi end ükskõik, mis valdkonnas arendada. Mess on avatud veel täna õhtul kella 18-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles