Suusaradade lappimiseks läheb viimane lumevaru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere spordipargis peeti sel nädalal  murdmasuusatamise võistlusi.
Tähtvere spordipargis peeti sel nädalal murdmasuusatamise võistlusi. Foto: Kristjan Teedema

«Dendro ja Lauri on õhtal, sprindil on sõidetavaid lõike. Ringe kütta saab veel üksnes ovaalil ja ainult uisku, klassika jaoks on lund ilmselt juba vähevõitu,» oli eileõhtune kommentaar Tartu suusaradade seisu kohta lumeinfo portaali foorumis.

«Nii ta on,» tõdes Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu.

Homme, kui ilm läheb külmemaks, on radade parandamiseks plaanis ära kasutada viimane lumevaru. See tähendab eeskätt ovaali parandamist. Võimalik, et ka sprindiringist saab umbes 600 meetrit uuesti sõidukõlbulikuks. Sprindiringil on kõige kehvemas seisus just nõlvad.

Seda otsust, et hooaeg on lõppenud, kevad käes ja rohkem lund juurde ei tehta, ei ole veel langetatud. Sõltub, kas tuleb nii palju külma, et saab kunstlund juurde toota.

Järgmiseks laupäevaks on plaanitud Tartu maratoni lastesõidud ja püsib lootus, et need saab veel ära pidada. «Eks me esmaspäeval vaatame,» sõnas Viilu.

Tartu maratoni korraldajad on esmaspäeval lubanud otsust ka Tartu maratoni põhisõidu kohta. Täna hommikul kattis nii Otepääl kui Elvas maad õhuke lumekirme, näitasid ilmakaamerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles