Tartu kesklinnas oli ulatuslik voolukatkestus (3)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikatkestuse tõttu ei töötanud ka Riia tänava valgusfoorid.
Elektrikatkestuse tõttu ei töötanud ka Riia tänava valgusfoorid. Foto: Margus Ansu

Täna öösel kell 4.23 leidis Tartu kesklinnas aset elektrikatkestus, mis mõjutas 854 majapidamist. Kell 8.12 taastati neist 674-le vooluühendus. Ülejäänud 180 olid haaratud ka liini taaspingestamise järel tekkinud ulatuslikumast rikkest Turu ja Aleksandri tänavate ümbruses.

Öösel saabunud katkestus jättis Tartu kesklinnas elektrivooluta kodusid, kuid pimedad olid ka tänavavalgustid ja valgusfoorid. Kui paljude elanike elektrivarustus hommikuks taastati, siis kella 9 paiku olid veel mitmed majad ja valgusfoorid vooluta.

Autojuhtidelt tuli tähelepanekuid, et hommikuse tipptunni ajal ei töötanud näiteks Tähe-Riia ja Kalevi-Riia ristis valgusfoorid. Samuti polnud kohal liiklusreguleerijaid. Kõrvaltänavatelt peateele sõita soovinud autod keerasid lihtsalt peateel liikujatele ette ning tekkis mitmeid liiklusohtlikke olukordi.

Elamised ja ärid olid 9.30 paiku pimedad veel mitmel pool Riia, Akadeemia ja Vanemuise tänaval. Muu hulgas pidid elektrita läbi ajama ka lasteaiad.

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru märkis, et rikked olid põhjustatud maakaabli vigastusest. Ta lisas, et kuna maa-aluse kaabli rikke otsime ja asukoha tuvastamine nõuab eri tehnikat ja meetodeid, on nii rikke asukoha leidmine kui likvideerimine aeganõudvad tööd.

Olukorra muutis keeruliseks asjaolu, et sama alajaama toitepiirkonnas oli ka kolmapäeva õhtul toimunud rike ja vigastatud kaabel oli vooluvõrgust remontimiseks välja lülitatud. Sõõru ütles, et seepärast oli tänaste rikete puhul kiire ümberlülitamise võimalus juba ära kasutatud.

Praeguseks on kõigile vooluühendus taastatud, rikke asukoht teada ja vigastatud kaabelliin voolvõrgust lahti ühendatud. Täpse rike põhjuse väljaselgitamiseks ja kaabli parandamiseks alustatakse rikkekoha lahti kaevamisega ja remonttöödega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles