Promenaadi väljaku idee ootab oma aega

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüni ja Vallikraavi tänava vahel võib peagi olla Promenaadi väljak, mis võtab enda alla purskkaevuga haljasala ja parkimisala.
Küüni ja Vallikraavi tänava vahel võib peagi olla Promenaadi väljak, mis võtab enda alla purskkaevuga haljasala ja parkimisala. Foto: Sille Annuk

Imekombel sõjast tervena pääsenud purskkaev, veidi kaugemal Teaduse raamatupoena tuntud maja – muud midagi ei meenuta Tartu kesklinnas Promenaadi tänava kunagist uhket ilmet. Nüüd on välja käidud Promenaadi väljaku mõte.

Mõtte rajada Barclay platsi serva, Küüni ja Vallikraavi tänava vahele Promenaadi väljak käis välja Tartu endine linnaarhitekt Tiit Sild, kellel on toetajaid.

«Kesklinna üldplaneeringu avaliku arutelu ajal tegid tartlased palju ettepanekuid, milles soovitakse linna ajaloolise ilme taastamist,» ütles Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus. «Ka mulle meeldib kesklinna elanikuna kvaliteetne avalik ruum.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles