Tartu saab kolm uut aukodanikku (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Südamekirurg Jaan Eha, ajakirjanik Mart Kadastik ja lastekirjanik Tiia Toomet võiksid tänavu saada Tartu aukodaniku tiitli, on linnavalitsuse ja kultuurikomisjoni ettepanek Tartu volikogule.

Kliinikumi südamekliiniku juhataja Jaan Eha esitas kandideerima linnavolikogu esimees Vladimir Šokman. Kauaaegse ajakirjaniku ja ajakirjandusjuhi Mart Kadastiku esitasid ASi Äripäev peadirektor Igor Rõtov ja Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar. Lastekirjanik ja Tartu mänguasjamuuseumi üks loojaid Tiia Toomet on esitatud Tartu volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni, Eesti Kirjanike Liidu ja mitme teise kirjandusorganisatsiooni ning mäluasutuse poolt. 

Tartu Tähe teenetemärgi kandidaatideks nimetati Vanemuise teatri kauaaegne balletisolist ja tantsupedagoog Elena Poznjak-Kõlar (esitaja Vanemuise teater), Lõunakeskuse asutaja ettevõtja Väino Põllumäe (esitaja Eesti Keskerakonna Tartu piirkond) ning Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur (esitaja Tartu ülikooli meditsiiniteaduste valdkond). 

Otsuse Tartu aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride nimetamise kohta teeb linnavolikogu 18. veebruari istungil. Aukodaniku nimetused koos sellega kaasneva Tartu Suurtähega ja Tartu Tähed antakse üle 23. veebruaril Eesti Vabariigi 98. aastapäevale pühendatud aktusel Vanemuise kontserdimajas. 

Tartu linna aukodaniku nimetus on auavaldus Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest. Tartu Täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles