Linn jätkab Sõpruse silla remonti

Jüri Saar
, reporterr
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse silla roostetanud piirded.
Sõpruse silla roostetanud piirded. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus plaanib järgmisel ehk kohalike valimiste aastal värskendada Sõpruse silla väljanägemist, mis tähendab kõnniteede, valgustuse ja piirete korrastamist.

Tartu linnavalitsus plaanib järgmisel ehk kohalike valimiste aastal värskendada Sõpruse silla väljanägemist, mis tähendab kõnniteede, valgustuse ja piirete rekonstrueerimist.

Abilinnapea Valvo Semilarski ütles, et sellel aastal on plaanis projekteerimine, tuleval aastal ehitamine. «Silla konstruktiivne osa on tugev, aga visuaalne pool jätab soovida,» sõnas ta.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et kuu tagasi tuli ülesanne asuda kavandama piirete remonti. Need on tugevalt roostetanud ja senise kogemuse põhjal ei oleks värvimisest palju abi, värv ei püsi peal.

Nii sündis plaan vahetada piirded selliste vastu, nagu on pandud kesklinna Emajõe äärede, see tähendab, et need oleksid vajadusel demonteeritavad.

Sõprus sild vajab kapitaalremonti. Kui selleks kunagi raha peaks olema, saab piirded maha võtta ja uuesti tagasi panna. Praegused piirded on betooni sisse valatud.

Lambimastide lahendus selgub projekteerimisel, on lahtine, kas need tuleb asendada või saab rekonstrueerida, ütles Haak.

Haagi sõnul maksas kahest kõrvuti asuvast sillast koosneva Sõpruse silla kapitaalremont umbes 7 miljonit eurot. Kapitaalremondi projektki on olemas. Jupi kaupa tegemine võib küll kallimaks minna, kuid seda raha, et teha kasvõi üks sillapool korraga korda, linnal ei ole.

Positiivse poole peale läheb, et kogu nüüd kavandatav töö ei lähe kapitaalremondiga kaotsi. Piirdeid saab edasi kasutada, ka lambiposte. Kaotsi läheb küll kõnniteede kate.

Nüüdse remondi hinnaks arvestatakse 400 000 eurot, projekti hinnaks 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles