Politsei eest pagenud ja jalakäija alla ajanud roolijoodik pandi vangi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Tartu maakohus mõistis politsei eest põgenedes jalakäijat riivanud juhtimisõiguseta roolijoodikule üle nelja aastase vangistuse.

Üleeile, 9. veebruaril kella 14 paiku pidas politsei Tartus Puiestee tänaval kinni 38-aastase mehe, kes juhtis sõidukit alkoholijoobes. Mees oli eelnevalt eiranud politsei peatumismärguannet, lisaks sõitis ta politsei eest põgenemise käigus otsa tee ääres seisnud jalakäijale.

10. veebruaril esitas prokuratuur kohtule vahistamistaotluse. Istungi ajal esitas aga mehe kaitsja kohtule taotluse, kus ta palus kokkuleppemenetlust. Osapooled olid nõus.

Kohus tutvus kriminaalasja materjalidega ja kuulutas otsuse, millega mõistis süüdistatavale ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Koos talle varasema otsusega mõistetud karistusega peab 38-aastane mees kandma aga kokku nelja aasta, ühe kuu ja 17 päeva pikkuse vangistuse. Karistuse kandmise algust arvestatakse tänasest.

Tartu ringkonnaprokurör Toomas Liiva märkis, et sel nädalal on see Tartumaal kolmas roolijoodik, keda pikemaks ajaks arestikambrisse saadetakse.

Teisipäeval vahistas kohus prokuratuuri taotluse alusel 18-aastase noormehe, kes tabati roolis joobes ööl vastu esmaspäeva Elvas. Esmaspäeval aga astus kohtu ette 47-aastane mees, kes juhtis pühapäeva õhtul Tartus sõidukit Volkswagen Passat, olles alkoholijoobes.

«Purjuspäi rooli istuv inimene peab igal juhul arvestama lühema- või pikemaajalise vabadusekaotusega, millele võib lisanduda tulenevalt süü suurusest lisakaristusetena juhtimisõiguse äravõtmine, sõiduki konfiskeerimine või sotsiaalprogrammi läbimine,» kommenteeris ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles