EPA peahoone süttis käredas pakases (2)

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti põllumajanduse akadeemia peahoone põlengut kogunes vaatama tohutult palju tartlasi. Rahvahulgast kõrgemal ei seisnud elus inimene – see oli Lenini kuju postamendi otsas.
Eesti põllumajanduse akadeemia peahoone põlengut kogunes vaatama tohutult palju tartlasi. Rahvahulgast kõrgemal ei seisnud elus inimene – see oli Lenini kuju postamendi otsas. Foto: Vaino Rauba

EPA peahoone põleb! Sellise kuuma uudisega tormas lõõtsutades 11. veebruaril 60 aastat tagasi Tartu kunstikooli ühiselamusse keegi noormees. Seda kuulis 22-aastane kunstiõppur Vaino Rauba, haaras fotoaparaadi, jooksis Riia mäele ja tegi põlengust pilte.

Praegused Pärnu elanikud Maie ja Lembit Hansmann õppisid 1950. aastatel samuti Tartu kunstikoolis. Nende koduses albumis on paljude fotode hulgas üks koolivenna tehtud pilt tossavast ja leekides katusega suurest hoonest, mille ette on kogunenud palju inimesi.

Arhitektist ja kunstipedagoogist abielupaar meenutas, et kui põlengust kuulsid, jooksid nemadki seda vaatama. Neil on meeles, et kange külma tõttu oli tuletõrjevesi, mis voolas peahoone uksest välja, üsna ruttu ära jäätunud. Maie Hansmann mäletab ka paksu suitsu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles