Pargikaitsjate meelest ruttab linn debatti lõpetama

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Just parkidesse ehitamist puudutas väga suur osa Tartu kesklinna üldplaneeringule tehtud ettepanekutest ja kuigi linnavalitsus räägib nüüd parkide hoonestusplaanide vähendamisest, ei rahulda see ettepanekute tegijaid.

Kesklinna üldplaneeringu koostamine on käinud juba viis aastat ning selle aja jooksul on teemat jälginud linnakodanikud saanud näha hoogsaid kannapöördeid ja eelistuste muutumisi.

Näiteks omaaegse linnaarhitekti Tiit Silla lennukat plaani Ülejõe pargiala moderniseerimisest, otsekohesemalt öeldes hoonestamisest, kuigi joonestatud hoonestusmahtude vahel oli ka tublisti ümber kujundatud avalikku ruumi. Või näiteks seda, kuidas linnaplaneerija Indrek Ranniku 2013. aastal rääkis sellest, et Holmi pargi hoonestamist ei kavandata, sest parkidesse ehitamise eel tuleks hoonestada tühermaad. Nüüd on Holmile plaanis riigimaja ja konverentsikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles