Euroraha loob üheksa tippkeskust

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ rahvusvahelise ettevõtluse professor akadeemik Urmas Varblane nendib, et sotsiaalteadlased jäid taas tippkeskuseta.
TÜ rahvusvahelise ettevõtluse professor akadeemik Urmas Varblane nendib, et sotsiaalteadlased jäid taas tippkeskuseta. Foto: Margus Ansu

Reedel selgusid need üheksa tippkeskust, kes saavad järgmised kaheksa aastat arvestada Euroopa regionaalarengu fondi toetusega. Positiivse otsuse saanud teadlased on rahul, tippkeskuseta jäänud peavad nuputama, kuidas edasi minna.

Järgneva kaheksa aasta jooksul toetatakse üheksat tippkeskust kogusummas 39 miljonit eurot. Tippkeskuste taotlusi esitati 18, hindamiskomisjon tegi lõpuks otsuse toetada loodusteaduste, arstiteaduste, humanitaarteaduste ning inseneri- ja tehnikateaduste valdkonna projekte.

Taotluste esitamise eel rõhutati, et seekord arvestatakse rahastamisel varasemaga võrreldes märksa enam valdkondliku mitmekesisusega, vältimaks mitme tippkeskuse koondumist ainult ühte kitsasse valdkonda, ehk teiste sõnadega seati eesmärgiks ka teaduse tasakaalustatud katmine. Ometi nähtub, et üheksa uut tippkeskust on jagunenud kõigest nelja valdkonna vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles