Eralasteaed pidi linnale tagastama osa toetusest

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kroonuaia 66a aadressil tegutsenud Karu lasteaed.
Pildil Kroonuaia 66a aadressil tegutsenud Karu lasteaed. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linn nõudis tagasi osa investeeringutoetusest, mis oli makstud Kroonuaia 66a hoones 20 lasteaiakoha rajamise eest, sest lasteaed oli sunnitud lahkuma enne tähtaega.

Kõnealuse eralasteaia loomiseks sai osaühing Väike Karu linnalt 28 760 eurot toetust, kaasnes ka kohustus lasteaeda pidada kümne aasta jooksul. Vastav leping linnaga pärines aastast 2012.

Väike Karu esitas haridusosakonnale MTÜga Eesti Üliõpilaskondade Liit sõlmitud üürilepingu, millest tulenes ruumide kasutamise õigus 2022. aastani. 2014. aasta teisel poolel aga selgus, et Eesti üliõpilaskondade liit ei ole sellist lepingut allkirjastanud ning tegelik ruumide kasutamise aeg oli tunduvalt lühem, üksnes septembrini 2014. Asja uurib politsei. Eesti üliõpilaskondade liit soovis, et Väike Karu vabastaks ruumid ning pöördus muu hulgas ka haridusosakonna poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles