Vihmad muutsid Peipsile mineku ohtlikuks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Peipsil on oluliselt halvenenud. Arhiivifoto.
Jääolud Peipsil on oluliselt halvenenud. Arhiivifoto. Foto: Lõuna prefektuur

Homsest läheb suur osa Peipsi järve jääst kalastajatele lukku. Alates 10. veebruarist on Lõuna prefektuuri vastutusalas keelatud minna Peipsi järve jääle. Samuti läheb järv osaliselt lukku Ida prefektuuri vastutusalas.

Seoses pikalt kestnud sulailmade ja vihmasadudega on homsest keelatud Peipsi järve jääle väljumine Jõgeva, Tartu ja Põlva maakonna piires, samuti on keelatud väljuda jääle Ida-Virumaal Lohusuu, Tudulinna ja Iisaku valdade territooriumil. Alates laupäevast, 13. veebruarist ei ole jääle minek lubatud enam ka Alajõe valla territooriumil, vahendas Lõuna prefektuur.

Reedest, 12. veebruarist on kalastajatele lukus ka Narva veehoidla ja endiselt on keelatud minek Pihkva ja Lämmijärvele.

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo komissar Marek Klausi sõnul näitab igapäevane jääluure, et Peipsi järve jääolud on sedavõrd halvenenud, et inimest olemasolev jää enam ei kanna. Järgmistel päevadel lubatakse Ida-Virumaal Peipsile väljuda eelkõige kutselistel kaluritel, kes saavad veel oma püünised ära tuua.

«Kuna jääkate on muutunud õhukeseks ja esineb palju lahtist vett, siis on läbivajumise oht suur ja risk inimeludele kõrgendatud,» kirjeldas Klaus. Kuna plusskraade, tuult ja vihma on prognoosi järgi oodata ka lähinädalatel, tuleks piirangutesse suhtuda tõsiselt, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles