Pühajärve esimene tõukekelkude matkamaraton lükati edasi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukekelguvõistlus.
Tõukekelguvõistlus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sellel laupäeval, 13. veebruaril pidi Otepääl toimuma esimene tõukekelkude matkamaraton. Täna teatas korraldaja, et matk lükatakse ebasoodsate ilmastikuolude tõttu edasi ja leiab aset 5. märtsil. 

Pühajärve jää paksus on küll piisav, kuid jääle pääsemine kaldalt ei ole turvaline. «Tänase seisuga kõigub jää paksus 14-28 sentimeetri vahel, kuid lume sulamine ja rohke vee juurdevool on jääd kergitanud ning kallaste jääpaksus on ebapiisav,» selgitas matkamaratoni korraldaja Imre Arro osaühingust Loodusturism.

«Ilmaprognoos lubab veebruari lõpust märtsi alguseni vähemalt kahenädalast külmaperioodi, mis annab rohkem lootust matkamaratoni turvaliseks korraldamiseks,» märkis ta.

Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel toimub talvepealinnas Otepääl Pühajärve jääl. Start ja finiš on Pühajärve rannas. Distantsid on 10 ja 20 kilomeetrit, võisteldakse kahes kategoorias: täiskasvanud (alates 17. eluaastast) ja koolinoored vanuses 10 – 16. eluaastat.

Arro lisas, et starti võib tulla ka oma soome kelguga või tõukekelguga. Kellel isiklik kelk puudub, saab selle kohapeal laenutada Loodusturism.ee matkakorralduselt. «Võistluse eesmärgiks on taaselustada tõukekelgutamise traditsioon ja panna alus uuele talvisele üritusele Otepää turismipiirkonnas,» rääkis Arro.

Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel on esmakordne kogu Eestis ja on pühendatud Otepää 900. juubelile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles