Tartu Postimees on parima kujundusega ajalehtede seas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Noored astuvad esimese sammu karjääriredelil»
«Noored astuvad esimese sammu karjääriredelil» Foto: TPM

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) kujunduskonkursi žürii valis parima kujundusega paberlehed ja ajalehe veebiküljed.

Ajalehtede kogu kujunduse kategooria üks nominent on Tartu Postimees. Teised nominendid on AK, Pärnu Postimees ja Eesti Ekspress.

Tartu Postimees kandideerib 4. märtsi ja 23. detsembri lehega, 1. septembri esiküljega, 2. veebruaril ilmunud looga «Tartu avab täna 400,4 meetrit pika Ihaste silla», 14. jaanuaril ilmunud küljega «Noored astuvad esimese sammu karjääriredelil» ja 13. jaanuaril ilmunud küljega «Omanikku saab sundida vaid siis, kui lobudik muutub ohtlikuks».

Kokku kandideeris kogu kujunduse kategoorias 14 ajalehte.

Žürii leidis, et tänavusel konkursil osalejad erilisi üllatusi ei pakkunud ning üldpilt oli stabiilne. Žürii märkis, et väikestes lehtedes on kujunduses rohkem katsetusi ja huvitavaid lahendusi kui suurtes lehtedes.

Võitjad selguvad 4. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas.

Žüriisse kuulusid Tartu ülikooli ajakirjanduse õppetooli ajakirjanduse ajaloo teadur ja kujundusspetsialist Roosmarii Kurvits, Äripäeva ajakirjade disainer Kairi Kalmann, Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets ning ajakirjanik ja ajalehtede kujundusspetsialist Vahur Kalmre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles