Tartu filmipaviljoni kohal kõlgub suur küsimärk

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal tegi OÜ Kino Maastikuarhitektid Tartu filmipaviljoni kohta esimesed eskiisjoonised. Tulevase filmistuudio eskiis on paigutatud Jänese 40 ja 42 krundi pildile.
2013. aastal tegi OÜ Kino Maastikuarhitektid Tartu filmipaviljoni kohta esimesed eskiisjoonised. Tulevase filmistuudio eskiis on paigutatud Jänese 40 ja 42 krundi pildile. Foto: Margus Ansu

Viimaste kohalike valimiste eel Reformierakonna poolt välja hüütud Raadi rahvusvaheline filmipaviljon kipub Tartul käest libisema, sest Eesti suuremad filmitootjad näeks suurt stuudiot meelsamini pealinnas.

Kuigi ajaleheveergudel ei taha seda väidet keegi oma nime all veel kinnitada, jääb eravestlustest siiski kõlama seisukoht, et Tartu on oma filmipaviljoni ideega käed rüpes istuma jäänud ning rong on läinud.

Tõsi, algus oli üsna paljulubav. Juba 2013. aastal valmis Tartu linnavalitsuse tellimusel mahukas ja põhjalik filmipaviljoni eeltasuvusanalüüs, mille eesmärk oli leida vastus kahele küsimusele. Esiteks, kui kalliks filmistuudio rajamine võib minna, ning teiseks, milliseks kujuneb selle rahaline ja sotsiaal-majanduslik tasuvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles