Jääahvide saabumist raeplatsile peab veel ootama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu plaanitud, jõudis ahviaasta jääskulptuur Tartusse õigel ajal – eile pärastlõunaks. Praegused ilmaolud võivad aga taiese kiiresti sulatada, nii ootab see jahedamat aega külmhoones.
Nagu plaanitud, jõudis ahviaasta jääskulptuur Tartusse õigel ajal – eile pärastlõunaks. Praegused ilmaolud võivad aga taiese kiiresti sulatada, nii ootab see jahedamat aega külmhoones. Foto: Margus Ansu

Eile algas Hiina kalendri järgi ahviaasta ning Tartu linn tellis sel puhul ka traditsioonilise jääskulptuuri. Raeplatsile seda aga esialgu ei tooda.

Kuju voolis Tallinna külmhoones Riia tehasest toodud jääst valmis kunstnik Ekke Väli. Tehasejääst seetõttu, et selle struktuur on võrreldes loodusliku jääga ühtlasem. Eile jõudis taies Tartusse, kus ta jääb külmhoonesse jahedamat ilma ootama.

Osa tartlaste arvates on jääskulptuur asi, mis peabki sooja ilmaga ära sulama, ning nende arvates ei ole ahvide külmhoonesse peitmine põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles