Tuntud artistidega koostööd teinud koreograaf annab Tartus tantsutunde

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Sellel laupäeval saab Tartus Tähtvere tantsukeskuses osaleda Londoni koreograafi Aleta Thompsoni juhendatud tantsutöötubades. Thompson on koostööd teinud näiteks Briti rokkbändiga Coldplay ja USA laulja Ciaraga, aga ka tantsinud Londoni olümpiamängude avatseremoonial.

Tähtvere tantsukeskus korraldab igal aastal oma tantsijatele talvelaagri ja püüab alati sinna kaasata külalisjuhendajaid. Siiani on tantsukeskuse juhataja Eva-Liis Ivaski sõnul kutsutud juhendajaid ainult kodumaalt.

Ivask rääkis, et tantsukool käis hiljuti Londonis koolitusel, kus jäi positiivselt silma Aleta Thompson. Sealt tuli ka idee koreograaf talvelaagrisse kutsuda.

Tähtvere tantsukeskuse talvelaager leiab aset sellel nädalal reedest pühapäevani. «Otsustasimegi korraldada lisaks talvelaagrile, mis on ainult meie tantsijatele, avalikke töötubasid Tartus ja Tallinnas, et huvilistel väljaspool meie tantsukooli oleks võimalik osaleda,» ütles Ivask.

Thompsoni stiil commercial groove on segu džässist, funk'ist ja hiphopist. Koreograaf õpetab nii Tartus kui ka Tallinnas kaks kava.

Ivaski sõnul tuleb töötubades varasem tantsukogemus kindlasti kasuks. Ta arvas, et tundidest on igaühel midagi õppida: näha, mis tasemel on tantsijad väljaspool Eestit, ning püüda anda endast parim. Kogenud tantsija saab aga ennast Londoni koreograafi juhendamisel proovile panna.

«Ma arvan, et igaühel on mõtet osaleda, lihtsalt väljundid on natukene erinevad,» lausus Ivask.

Laupäeval, 13. veebruaril on Tähtvere tantsukeskuses Aleta Thompsoni tantsutunnid algusega kell 12 ja 13.30. Tundidesse saab end registreerida 10. veebruarini või kuni kohti jätkub. Töötubades osalemine on tasuline.

Tallinna töötoad leiavad aset reedel, 12. veebruaril tantsu- ja fitnessklubis TantsuGeen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles