Ülenurme vallavanem: hurraa korras ei pea meie midagi tegema

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aleksejev
Aivar Aleksejev Foto: Kristjan Teedema

Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev ütles, et võimalikul Tartu linnaga ühinemisel on põhiküsimus, mida on valla elanikel sellest võita.

Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev ütles, et kõnelemine ja arutamine mingil juhul halba ei tee, kuid 2017. aasta sügisel ühineda tundub liiga kiire areng.

«Enne peaks ära kuulama, mis linnajuhtidel öelda on,» ütles Aleksejev. «Põhiküsimus ongi, mida on valla inimestel võita, mida on oht kaotada. Hurraa korras ei peaks me midagi tegema selle veel vastu võtmata seaduse eelnõu valguses.»

Ülenurme vallal on elanikke üle 7000, eksperdid on soovitanud omavalitsuse miinimumsuuruseks 5000 elanikku.

Aleksejev sõnas, et haridus on Ülenurme valla vaates kõige olulisem, sest see võtab valla eelarvest kõige suurema osa. «Lihtne asi, koolimajade kordategemine – kas ei ole oht, et päris mitmeks aastaks on investeeringud teadagi kuhu poole suunatud?» märkis ta. «Haridustöötajate palgad – oleks ju patt öelda, et meie lasteaednikud hirmsasti võidavad sellest, et linnaga liitume. Ma ei ole kindel, et linn suudab nende palgataset säilitada.»

Aleksejev ütles, et nemad on arutanud ühinemist Nõo vallaga, Haaslavast pole midagi kuulda olnud, Kambja äraootav seisukoht on üldteada ja Tähevere vallal on Põhja-Tartumaa ühinemine hinges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles