Rannu vald läheb naabritega ühinemisläbirääkimistele

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannu vallavolikogu enamus pooldas naabritega ühinemisläbirääkimiste pidamist.
Rannu vallavolikogu enamus pooldas naabritega ühinemisläbirääkimiste pidamist. Foto: Rannu vald

Rannu vallavolikogu otsustas seitsme poolt- ja kahe vastuhäälega nõustuda Elva linna ettepanekuga osaleda omavalitsuste ühinemisläbirääkimistel.

«Et valitsus tahab haldusreformi läbiviimist oluliselt muuta, siis rõhutasid ka meie volikogu liikmed, et praegu kehtiva seaduse alusel puudub Rannu vallal Elva või ka teiste naabritega ühinemiseks vajadus ja huvi,» teatas Rannu vallavanem Maano Koemets. «Kuid tuleviku huvides ei tohi jääda kõrvaltvaatajaks.»

Mullu detsembris tegi Elva linnavolikogu Tartumaal Konguta, Nõo, Puhja, Rannu ja Rõngu ning Valgamaal Puka ja Palupera vallavolikogule ettepaneku alustada ühinemisläbirääkimisi.

Elva pakkumise on nüüd vastu võtnud Rõngu, Konguta, Rannu, Puka ja Palupera vald. Kaks viimast omavalitsust on otsustanud ühinemisläbirääkimisi pidada ka Valgamaal oma naabritega. Lisaks nõustus Palupera vald ühinemisläbirääkimisi pidama oma maakonnas Otepää ning Põlvamaal Kanepi ja Valgjärve ning Võrumaal Urvaste vallaga.

Elva volikogu pakutud ühinemisläbirääkimistest on ära öelnud Puhja volikogu, sest läbirääkimised kolme teise vallaga juba käivad.

Ka Nõo vallavolikogu otsustas naabritega läbirääkimistest esialgu kõrvale jääda. «Praegu pole haldusreformi seadus veel jõustunud, ootame seaduse ära ja siis teeme otsuse,» põhjendas Nõo vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles