Lumepõud põllumajandusmuuseumi vastlatralli ohtu ei sea

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlavurri saab meisterdada ilmast olenemata.
Vastlavurri saab meisterdada ilmast olenemata. Foto: Margus Ansu

Kuigi koheva lume asemel laiutavad vastlapäeva eel kõikjal hoopis porimülkaid, ei lase vanade kommete austajad end sellest heidutada ning Ülenurmel asuvas põllumajandusmuuseumis tuleb vastlatrall nagu kord ja kohus.

Siiski tõdes muuseumi kommunikatsioonijuht Katrin Vask, et osad algselt plaanitud tegevused tuleb ilmataadi vingerpusside tõttu ära jätta - nii ei saa mäest alla kelgutada, jääkarusselliga sõita ega soome kelkudega kihutada. Muuseumirahvas on täbarast olukorrast siiski väljapääsu leidnud ning pikkade linadeta jäämist karta pole.

«Meil on siin üks mänguväljaku liumägi, sealt saavad kõik soovijad väikse liu ikka tehtud,» muigas Vask. Lisaks tutvustatakse lastele traditsioonilisi vastlakombeid, süüakse vastlapannkooke- ja kukleid, maitstakse soolaube ja rüübatakse taimeteed.

Katrin Vask rääkis, et vastlatrall on osutunud sedavõrd populaarseks, et algselt kahele päevale plaanitud üritus toimub nüüd lausa kolmel päeval (9., 10. ja 11. veebruaril), lisaks võetakse osa gruppe vastu veel ka nädalavahetusel. Kokku peaks trallist osa saama ligi pooltuhat last ning Vask kinnitas, et kuigi grupid enam registreeruda ei saa, siis peresid võetakse ikka vastu.

Pooleteise tunni pikkuse programmi algusaeg on kõigil päevadel kell 10, 12 ja 14.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles