Kaks Tartu ülikooli teadlast saavad noore teadlase preemia

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andra Siibak.
Andra Siibak. Foto: Sille Annuk

President Toomas Hendrik Ilveselt saavad täna preemia kaks noort teadlast – Tartu ülikooli botaanik ja mükoloog Leho Tedersoo ning meedia ja kommunikatsiooni uurija Andra Siibak.

Leho Tedersoo on Tartu ülikooli bioloogiliste interaktsioonide ökoloogia vanemteadur. Ta on lühikese ajaga loonud oma uurimisrühma ning saanud tunnustatud mükoloogiks üle maailma.

Andra Siibak on Tartu ülikooli meediauuringute vanemteadur. Ta on enam kui kümme aastat tegelenud sotsiaalmeedia uurimisega. Siibak on olnud mitmete Eesti ja Euroopa projektide põhitäitja ning avaldanud arvukalt publikatsioone eelretsenseeritud teadusajakirjades ning kogumikes.

Noore teadlase preemiale saab kandideerida kuni 35-aastane doktorikraadiga teadlane, kes teeb uurimistööd Eesti või välisriigi teadusasutuse või ülikooli juures. Preemia suurus on 5000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles