Nutika linnumääraja loojad pälvisid autasu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks nutika linnumääraja loojaid on Riho Kinks.
Üks nutika linnumääraja loojaid on Riho Kinks. Foto: Margus Ansu

Baeri majas Tartus (Veski 4) oma tegevust korraldava Eesti ornitoloogiaühingu loodud nutikas linnumääraja sai suure tunnustuse. Selle võtsid reedel Tallinnas keskkonnaministeeriumi korraldatud konkursi «Aasta keskkonnategu 2015» võitjate autasustamisel minister Marko Pomerantsilt vastu ühingu direktor Andres Kalamees ja Riho Kinks.

Parima keskkonnateo auhinna sai Eesti kalastajate selts, kes korraldas aktsiooni kudevate lõhede kaitsmiseks röövpüüdjate eest. Lisaks üldvõitjale tunnustati kahte ettevõtmist, millest üks oli nutikas linnumääraja.

Ornitoloogiaühingu ning ettevõtete 5D Vision ja Walk & Learn koostöös loodud nutikas linnumääraja aitab algajal linnuhuvilisel looduses kohatud linnuliiki tuvastada silma hakanud tunnuste, näiteks suuruse, noka kuju, värvuse ja elupaiga järgi. Määraja sisaldab 267 Eesti linnuliiki ehk kõik meie kodumaal regulaarselt pesitsevad, talvitavad ja läbirändavad linnud ning ka mõned haruldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles