Tartu uus koduleht valmib sügiseks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna uue kodulehe avavaate näidis.
Tartu linna uue kodulehe avavaate näidis. Foto: Wiseman Interactiv

Tartu linna veebileht on piltlikult öeldes põhjatu,  aga info leidmine sellelt on keeruline ning ka otsingumootorist pole abi. Jutt  kodulehe uuendamise  vajadusest algas juba enne masu, tänavu on lõpuks ka tulemust loota.

«Senine koduleht on juba 15 aastat vana. On küsitud, miks nii vana ja halb lehekülg on, miks te uut ei tee,» ütles Lilian Lukka, kes on Tartu linnavalitsuse kommunikatsioonijuht ja ühtlasi kodulehe uuendamise eestvedaja. «Esimene katse hakata uut kodulehte tegema oli aastal 2007, sest siis juba tundus meile koduleht kohutavalt vana. Tegime isegi lähteülesande ja olime valmis riigihanget välja kuulutama, ent enne algas majanduskriis.»

Lukka rääkis, et vigu on praegusel kodulehel palju. Kurdetakse, et infot on raske üles leida, et navigatsioon pole hea, et info leidmise teeb raskemaks see, kui otsing ei tööta korralikult ja ei otsi igalt poolt, kust peaks. Ja tõesti ei otsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles