Koolitundide asemel õppisid noored kodumaad kaitsma

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et auto rajalt kõrvale ei kalduks ning õigel ajal pidama saaks, istus roolis üks laigulises vormis naine, kes aeg-ajalt lükkajaid ka ergutas.
Et auto rajalt kõrvale ei kalduks ning õigel ajal pidama saaks, istus roolis üks laigulises vormis naine, kes aeg-ajalt lükkajaid ka ergutas. Foto: Kristjan Teedema

Reedesel riigikaitsepäeval Miina Härma gümnaasiumis (MHG) harjutasid koolilapsed jaotelgi ülespanekut, õhupüssist laskmist, auto lükkamist ja veel teisigi meeskonnatöid.

6.b klassi õpilane Karl Läänelaid oli just koos oma klassikaaslastest koosneva meeskonnaga püsti saanud jaotelgi ning leidis, et see ülesanne ongi kõige lahedam olnud. «Nüüd tuleb tulistamine, see võib veelgi lahedam olla,» arvas ta.

Karl on varemgi pidanud telke püstitama, isegi sellist rohelist kaitseväelaste oma, sest ta onul on samasugune. Reedel telgipüstituspunktis tuli vähemalt 15 minuti jooksul saada paika kõik äärmised toestuspulgad ning üks pikem pulk veel telgi keskele, ahju ei pidanud seekord paigaldama ega vaiasid maasse lööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles