Tartu gümnaasiumid kaaluvad sookvootide kasutuselevõttu (15)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu gümnaasiumid kaaluvad sookvootide kasutuselevõttu. Pilt on illustratiivne
Tartu gümnaasiumid kaaluvad sookvootide kasutuselevõttu. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Tartu gümnaasiumid kaaluvad võimalust lüüa sisseastumiskatsetel poiste ja tüdrukute nimekirjad lahku, et aidata sel moel rohkem ka noormehi gümnaasiumiõppesse, vahendas ERR Uudised.

«On ajast aega nii, et tütarlapsed on oluliselt edukamad oma õpingutes kui poisid, ja on tekkinudki olukord, kus gümnaasiumites on tütarlaste ülekaal,» põhjendas idee üks algatajatest Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer «Aktuaalsele kaamerale».

Miina Härma gümnaasiumi üheksandikud, kellel gümnaasiumikatsed peatselt ees, ei pea aga Tartu koolide ideed sugugi heaks.

Tartu koolijuhtidele saadetud arvamuses kirjutab soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta, et erimeetmeid, mille hulka kuuluvad ka eraldi nimekirjad poistele ja tüdrukutele, võib kasutada ainult ajutiselt, sest tema sõnul tuleks eelkõige tegeleda põhjustega, mille pärast paljud poisid juba põhikoolist välja langevad.

Haridus- ja teadusministeerium ei poolda eraldi nimekirjade loomist.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles