Tartu lähedal hukkus traagilises avariis Läti kodanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul juhtus Tartumaal Tartu vallas Aoveres raske liiklusõnnetus, kus kahe auto kokkupõrke tagajärjel hukkus sõidukist välja paiskunud 55-aastane Läti kodanik.

Õnnetus juhtus kella 18.12 ajal Jõhvi-Tartu-Valga maantee 122. kilomeetril. Esialgseil andmeil kaotas Tartu poole liikunud Läti registreerimisnumbritega sõiduauto Ford juht keerulistes teeoludes auto üle juhitavuse. Sõiduk kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Tartu poolt tulnud väikekaubikuga Peugeot, teatas Lõuna prefektuur.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus Fordist välja 55-aastane tagaistmel istunud mees, kes esialgseil andmeil oli turvavööga kinnitamata. Haiglasse toimetati tervisekontrolli ka Fordi tagaistmel viibinud 50-aastane mees ja sõidukit juhtinud samaealine mees. Kõigi sõidukis viibinud meeste puhul on tegemist Läti kodanikega. Samuti toimetati haiglasse tervisekontrolli Peugeot juhtinud 36-aastane mees ja kõrvalistmel istunud 7-aastane laps. Lisaks kahele liiklusõnnetuses osalenud autole sai kahjustusi ka Peugeot taga liikunud sõiduauto Audi. ERR Uudised vahendas, et liiklusõnnetuses viga saanud toimetati Tartu Maarjamõisa haiglasse.

Politsei tuvastas, et mõlema sõiduki juhid olid kained. Samuti kasutasid mõlema sõiduki juhid ja kõrvalistmel viibinud kaasreisijad nõuetekohaselt turvavarustust. Õnnetuse hetkel sadas väljas tihedat lund ja oli libe, liiklus oli sündmuskohal häiritud ning taastati kell 19.50. Pideva lörtsisaju ja libeduse tõttu olid teeolud õnnetuspiirkonnas äärmiselt keerulised ning üldine liiklusvoog oli umbes 50 km/h.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidise sõnul on ülikeerulistes ilmastikuoludes oluline nii sõiduki juhil kui ka kaasreisijatel teha kõik endast olenev, et tagada tervena sihtpunkti jõudmine. «Sel aastal on liiklusõnnetustes hukkunutest rohkem kui pooltel olnud turvavöö kinnitamata ja suure tõenäosusega ei oleks ka tänane liiklusõnnetus olnud nii traagiliste tagajärgedega, kui turvavöö oleks kinnitatud. See ei ole ülioluline mitte ainult esiistmel, vaid ka tagaistmel reisijate puhul. Samuti peab ka sõiduki juht kohaldama sõidukiiruse vastavalt teeoludele, arvestama libeduse ning lumesajust tingitud piiratud vaateväljaga,» sõnas Naidis.

«Praegu ei ole teada, mis kiirusega sõidukid liikusid, kuid see selgitatakse alustatud menetluse käigus,» kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri valveprokurör Alar Häidberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles