Galerii: Tervishoiukõrgkool avas juubeliaasta, mil sünnib 205 head tegu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Tervishoiu Kõrgkool saatis täna teele 173 tulevast tervishoiuspetsialisti. Sündmus avas kõrgkooli juubeliaasta, millle puhul õppeasutuse pere on plaaninud korda saata 205 head tegu.

Aktusel said lõpudiplomi bioanalüütiku, õe, tervisekaitse spetsialisti, ämmaemanda ja radioloogiatehniku õppekava rakenduskõrghariduse tasemel lõpetajad. Samuti Rakvere haigla juures kõrghariduse saanud 18 õde ning hooldustöötaja õppekava kutseõppurid.

2016. aasta novembris tähistab Tartu Tervishoiu Kõrgkool 205. aastapäeva ning sel puhul on kõrgkoolil plaanis kogu eesseisev aeg täita heade tegudega. Need sünnivad nii õppetöö korralduses kui ka kogukonnas ning heade tegijate hulgas on kõrgkooli töötajad, tudengid, vilistlased ja koostööpartnerid.

Esimene hea tegu leidis aset tänasel lõpuaktusel, mil sõlmiti koostöölepe Jyväskylä rakenduskõrgkooliga.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õe ja ämmaemanda õppekavade juht Kersti Viitkar sõnas selgituseks, et lepingu eesmärk on tugevdada koostööd kahe kõrgkooli õe õppekava vahel ja seeläbi panustada õendushariduse kvaliteeti ja suurendada tudengite kutsealast pädevust.

Viitkari sõnul saavad mõlema kõrgkooli tudengid juba sel õppeaastal aineid, mida õpetavad mõlema kõrgkooli õppejõud koos. Ühiselt käsitletakse õenduses aktuaalseid teemasid nagu eakate ja laste vaimse tervis ning multikultuursus ja rahvusvahelisus õenduses.

Juubeliaastal on kavas mitmeid teisi koostööprojekte, mis pakuvad terviseedenduslikke ja harivaid tegevusi igas vanuses inimestele – nende kohta  leiab juba teavet kõrgkooli koduleheküljel.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kommunikatsioonijuht Jaanika Niinepuu märkis, et  mõned teod on sellised, mida kool on igal aastal ette võtnud, mõned aga päris uued.

«Tahaksin lisada, et kui kellelgi on oma mõte, kuidas koos Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga mõni hea tegu teha, siis on ta selle ideega väga oodatud,» ütles Jaanika Niinepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles