Harrastusetlejad loevad Koidulat

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lydia Koidula tähistanuks täna oma 175. sünnipäeva.
Lydia Koidula tähistanuks täna oma 175. sünnipäeva. Foto: Repro

Märtsi teisel laupäeval leiab Pärnus Lydia Koidula muuseumis aset teine Koidula etluskonkurss täiskavanutele. Enne seda toimub üle Eesti ka viis eelvooru, Tartumaa kandi etlushuvilised kogunevad seks puhuks 13. veebruaril Alatskivi külje all Rupsil asuvasse Liivi muuseumisse.

Liivi muuseumi poolt korraldab üritust Mari Niitra, kelle sõnul selliseid, just täiskasvanutele mõeldud konkursse kuigi palju olegi.

«Kui koolilastele on taolisi üritusi üksjagu, siis täiskasvanutel on väga raske leida sellist loomingulist väljundit. Samas on omajagu harrastusteatrites tegutsevaid inimesi või lihtsalt luulehuvilisi, kes tahaksid sel kombel kokku saada ja luuletusi esitada,» selgitas Niitra.

Nii ongi konkursil osalejate vanuse alampiiriks määratud 18 eluaastat, esitada tuleb kaks luuletust – üks kindlasti Lydia Koidulalt ning teine mõne teise Eesti poeedi loomingust. «Ses mõttes on see Eesti luulet propageeriv üritus,» lisas Liivi Muuseumi juhataja.

Mullu korraldas Tartumaa eelvooru Tartus asuv Lutsu muuseum, toona oli osalejaid 15. Tänavu oodatakse piirkonna luulesõpru aga 13. veebruariks Liivi muuseumisse, registreerimine on avatud kuni esmaspäeva ehk 8. veebruarini (kaasa arvatud).

Teise üleriigilise Koidula etluskonkursiga tähistatakse ühtlasi 150 aasta möödumist Lydia Koidula esikkogu «Waino-Lilled» avaldamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles