Veiko Uri: miks mitte väike heategu teha

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli professor Veiko Uri ei ole oma töömeheelust päevagi haiguslehel olnud. Oma head tervist jagab ta ka teistele – igal aastal loovutab ta verd neli-viis korda. President annab talle Eesti Punase Risti V klassi teenetemärgi.
Maaülikooli professor Veiko Uri ei ole oma töömeheelust päevagi haiguslehel olnud. Oma head tervist jagab ta ka teistele – igal aastal loovutab ta verd neli-viis korda. President annab talle Eesti Punase Risti V klassi teenetemärgi. Foto: Sille Annuk

Maaülikooli professor Veiko Uri võtab reporterilt vastu punase õuna ja naerab südamest, kui kuuleb, et see on vajalik selleks, et hämaras kabinetis tehtav pilt värviline tuleks. Rääkima hakkame verest ning õun on tervise ja ilu sümbol.

Veiko Uri on verd loovutanud 104 korda! Ta võtab rahatasku vahelt doonorikaardi ja vaatab, millal viimane kord oli. «11. jaanuaril! 11. märtsil võin jälle minna,» ütleb ta.

46-aastane Veiko Uri on doonor olnud esimese kursuse tudengiajast saadik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles