Uus turundusjuht tahab olla sillaks linna ja ettevõtete vahel

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu turundusjuht Helen Kalberg.
Tartu turundusjuht Helen Kalberg. Foto: Kristjan Teedema

Tartu turundusjuhina asus sel nädalal ametisse Helen Kalberg, kelle peamised tööülesanded on koostada ja ellu viia linna turundusstrateegiat, juhtida turismivaldkonna ning koordineerida turundustegevust koostööpartneritega.

Tartu ülikoolis sotsioloogia eriala lõpetanud Helen Kalberg on tegutsenud eraettevõtetes turundusjuhina viimased kümmekond aastat. Ka uuel ametipostil ei soovi ta olla mitte niivõrd linnaametnik, kuivõrd hoopis ühenduslüli Tartu ning ettevõtete ja ülikoolide vahel. «Minu roll on aidata ka teistel end turundada, sest see turundab tegelikult ka linna,» on ta kindel.

Helen Kalberg tunnistas, et kuna ametisse asus ta alles esmaspäeval, elab ta veel töösse sisse ja tutvub üldise olukorraga. «Tartus tehakse väga palju ja väga häid asju, aga seni on võib-olla olnud puudu inimene, kes koostööd koordineeriks ja koondaks selle üheks löögirusikaks, nõnda et Tartu paistaks paremini silma nii maakonnas, Eestis kui ka piiri taga,» ütles ta.

Ühe suurema proovikivina näeb vastne turundusjuht just linna turundamist välisriikidesse, eriti Soome, Lätti ja Venemaale. Kuna Tartu pole merelinn ega pealinn, vajatakse oma tugevat nišši ning paljus on see juba ka olemas.

«Tartu on väga tugev ülikooli- ja teaduslinn, kuid loomulikult on oluline seda kuvandit veelgi kinnitada ja tugevdada,» tõi Kalberg esile Tartu trumbid. «Samas oleme ka nutikas ettevõtluslinn, meil on väga palju noori tegijaid, infotehnoloogia valdkond on siinkohal üks hea näide. Seega peaksime ka nutika ettevõtluslinna kuvandi jõulisemalt välja mängima.»

Aasta lõpus tehti avalike suhete osakonnas struktuurimuudatus, millega kaotati linna turismiteenistus, seetõttu asub Helen Kalberg tööle ka sihtasutuse Tartumaa Turism juhatuse liikmena. Seal saab ta keskenduda oma suurele armastusele ehk turismiturundusele.

«Ühest küljest turismi turundamine ise, kuid teisalt pakub see tohutult väljakutseid ja väga palju on ära teha. See on see, mis mul silma särama paneb,» tunnistas Kalberg.

Tartu avalike suhete osakonna juhataja Indrek Mustimetsa sõnul oli turundusjuhti otsides algusest peale selge, et turundus ja turism kui linnale väga tähtsad valdkonnad peavad ühte sammu astuma, sestap otsustatigi, et uue turundusjuhi ülesandeks jääb ka turismivankri vedamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles