Vanemuise uueks draamajuhiks kandideerib kaks inimest

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teatrijuht Toomas Peterson.
Vanemuise teatrijuht Toomas Peterson. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vanemuise draamajuhi konkursile laekus ettenähtud tähtajaks kaks avaldust. Uus draamajuht selgub veebruari lõpupoole.

Draamajuhi avalduste laekumise tähtaeg oli 31. jaanuar ning Vanemuise juhi Toomas Petersoni sõnul saabus ettenähtud kuupäevaks kaks avaldust.

«Mind see eriti ei üllata, et kandidaate nii vähe tuli. Nende pink ei ole pikk, kes sellist draamajuhi tööd tahaksid teha. Lõpuks on draamajuhi põhiline funktsioon lavastuste komplekt selliselt kokku panna, et sünniks omakorda uus ja terviklik teos, ning selliseid inimesi, kes selle ülesandega edukalt hakkama saaksid, ei ole palju,» rääkis Peterson.

Teatrijuhi sõnul jätkub valimine nii, et avaldused vaadatakse üle ja 23. veebruariks kutsutakse mõlemad kandidaadid vestlusele. «Me väga loodame, et suudame samal päeval ka otsuse ära teha, aga sinnamaani ei saa ma rohkem kommenteerida,» lausus ta.

Teatrijuht ei varjanud, et üks kandidaatidest on praegune draamajuht Tiit Palu. «Olen varem öelnud, et ma olen palunud tal kandideerida, ja mul pole mõtet seda salata, et üks kandidaatidest on Tiit Palu,» sõnas Peterson.

Uus draamajuht alustab tööd selle aasta augustis. Kui pikaks ajaks leping sõlmitakse, otsustatakse Petersoni sõnul pärast lõpliku valiku tegemist. «Eelmine kord tundus mõistlik kolmeaastane leping ja ega lühemat polegi mõtet teha. Draamajuhi otsused puudutavad pikka perioodi ja kolm aastat on lühim variant. Mõnel juhul on aga mõistlik viia see viie aastani,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles