Joobes sohvrite arv Lõuna-Eestis hakkas silma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter
Alkomeeter Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Nädalavahetusel avastas politsei Lõuna-Eestis kokku 13 joobes juhti. Lisaks avastati hulgaliselt teisigi rikkumisi. Neli sõidukijuhti ei omanud juhtimisõigust ja üksteist jalakäijat liiklesid helkurita. Väärteomenetlust alustati kokku 51 isiku suhtes.


Reedel, 10. detsembril korraldas Lõuna prefektuuri liiklustalitus mahuka kontrollaktsiooni alkoholi tarvitanud sõidukijuhtide tabamiseks. Erimeede «Kõik puhuvad» viidi läbi reede öösel ning sõidukijuhid pandi puhuma nii Tartu-, Võru- kui ka Jõgevamaa valdades, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Võrumaal avastati vaid ühe öö jooksul viis joobes juhti. Tartumaal ja Jõgevamaal vastavalt kolm alkoholi tarvitanud sõidukijuhti. Kokku kontrollisid liikluspolitseinikud terve nädalavahetuse vältel Lõuna-Eestis 904 sõidukijuhti, kellest koguni 13 olid rooli istumise eel tarvitanud alkoholi.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissari Ove Saare sõnul ei ole olukord liikluses kiita. «Olenemata mitmetest traagilistest liiklusõnnetustest, mille on põhjustanud joobes juht, istuvad mitmed ikkagi väga kergekäeliselt autorooli. Mõistetamatuks jääb, miks riskeeritakse külmarohtu tarbinuna kellegi teise või iseenda vigaseks või halvemal juhul surnuks sõitmisega.»

Pakaseliste ilmadega otsitakse külmaleevendust sageli küll pudelipõhjast, kuid autorooli istumine peaks sellisel juhul olema rangelt välistatud, lisas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles