Rahvakultuuriühingute saavutustoetused suurenevad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus kinnitas linna 2016. aasta eelarvest rahvakultuurialast huvitegevust korraldavate ühingute pearahaks 85 eurot, mis on sama suur kui eelmisel aastal. Märkimisväärselt kasvas aga toetus neile ühingutele, kes on jõuliselt edendanud oma valdkonda ja saavutanud 2015. aastal silmapaistvaid tulemusi, edastas linnavalitsus oma teates.

Pearaha maksab linn rahvakultuuriühingule 7–26-aastase ning 60-aastase ja vanema tartlasest harrastaja eest, kes on vastava ühingu huviringi märkinud esimeseks eelistuseks kultuuri valdkonnas. Tänavu toetab linn pearahaga 522 lapse ja noore ning 259 eaka rahvakultuurialast huvitegevust ehk 59 inimese pearaha võrra vähem kui möödunud aastal. Toetatavate huviringide arv jäi aga samaks.

Märkimisväärselt suurenes parimatele kollektiividele määratav saavutustoetus, mis lisandub pearahale ja on tänavu olenevalt saavutuste kaalukusest 992–3000 eurot (2015. aastal olid saavutustoetused 500–1331 eurot). Ettepanekud saavutustoetuste määramiseks tegi linnavalitsusele erialaliitude ja linnavalitsuse esindajatest ning valdkonna spetsialistidest koosnev komisjon.

Kõrgeima saavutustoetuse vääriliseks tunnistati koorimuusika valdkonnas Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor, Tartu noortekoor ja E STuudio noortekoor, puhkpillimuusika valdkonnas puhkpilliorkester Tartu, rahvatantsu valdkonnas rahvatantsuansambel Tarbatu, folkloori valdkonnas folgiklubi Maatasa, harrastusteatrite valdkonnas Tartu üliõpilasteater ja käsitöö valdkonnas Hestia niplispitsiring.

Tänavu taotles linnalt huvitegevuse korraldamiseks toetust 42 kultuuriühingut, mille juures tegutseb kokku 62 huviringi 2239 osalejaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles