Suusatalve sari jätkub ilma kiuste

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusakepid.
Suusakepid. Foto: Ove Maidla.

Vooremäel kavas olnud Tartumaa suusatalve etapp viiakse täna läbi siiski Lähtel, kus kunstlumest tehtud rada peab hoolimata vihmast veel vastu. Ühtlasi on tegu Erna ja Herbert Abeli XVI mälestusvõistlusega.

Läinud nädala etapp oli kavas läbi viia Dendropargi radadel, kuid väga kiiresti peale tunginud soojalaine muutis raja suusalume veeks. Üritusepäeva hommikul oldi sunnitud tõdema, et loodetud pikki ringe kasutada ei ole võimalik ning kõik distantsid viidi üle vastupidavamale kunstlume osale.

Ühtekokku osales etapil 180 suusatajat, teatas sarja üks korraldajaid Kati Tammjärv. Neist paarkümmend inimest kasutas ka võimalust harjutada koos endise tipplaskesuusataja Priit Viksiga Tähtverepargi sprindiringi laskumistel erinevaid pidurdamisi.

III etapi parimad:

MN8 Stefan Kivil ja Helena Tamm

MN10 Mark Mägi ja Gerda Kivil

MN12 Ralf Kivil ja Elmira Fahradtinova

MN14 Uku Vill ja Kätlin Kukk

MN16 Aleksander Tamm ja Kerstin Ojavee

MN18 Tõnis Edela ja Hanna Britt Laursoo

MN Vahur Teppan ja Kati Tammjärv

MN40 Allar Kivil ja Sille Rell

MN50 Kuldar Aavik ja Triin Lett

MN60 Anti Oot ja Leili Prans

Vaatamata väga kevadiseks pöördunud ilmale ei tasu suusasõpradel veel varustust nurka visata. Tänu vastupidavamale kunstlumele peetakse Tartumaa suusatalve IV etapp Lähtel. Start on avatud kell 16 - 19.45 ning sõidud on klassikalises stiilis. Distantsid on 1,2 -7,2 km pikkused.

Neile, kes soovivad parandada oma klassikalist tõusutehnikat, algab suusatund nagu ikka kell 19. Sel korral on oma oskuseid ja näpunäiteid jagamas kogenud suusataja, treener ja spordipedagoog Jaanus Teppan.

Etapile registreeruda saab interneti teel www.suusahullud.ee/suusatalv või kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles