Von Bomb joonistas seinale kutsehariduskeskuse õpilased (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Haas, kunstnikunimega Von Bomb (vasakul)joonistas seinale kaks kooliõpilast. Üheks modelliks oli pildi jaoks ka Priit Kangur.
Indrek Haas, kunstnikunimega Von Bomb (vasakul)joonistas seinale kaks kooliõpilast. Üheks modelliks oli pildi jaoks ka Priit Kangur. Foto: Margus Ansu

Eile pärastlõunal sai kutsehariduskeskuses valmis seinapilt kahest sealsest õpilasest. Teekond õpilastest seinapildini võttis aega umbes nädala.

Kõigepealt tehti õpilastest Priit Kangurist ja Oksana Kärkist fotod, seejärel töötles Indrek Haas, kunstnikunimega Von Bomb, mõne päeva pilte, lasi töödeldud foto projektoriga seinale ning siis sai hakata tegema piirjooni. Reede, esmaspäev ja pool teisipäeva kulusid puhtalt vormistamiseks.

Kopli tänava B-hoone infokogu valgele seinale joonistas Von Bomb nii akrüülvärvi ja pintslitega kui ka akrüülmarkeritega. Pintslitega sai katta suuremaid pindasid ning markerid jäid peenemate kohtade jaoks. Pintslitega oli Von Bomb kunstiteoseid ka varem teinud, kuid akrüülmarkerid olid talle uued. „Markereid pole ma varem väga proovinud, eks saangi nüüd katsetada, kuidas need sobivad,“ lisas ta.

Joonistamisel abiväge vaja polnud, sest see oli täpselt paraja suurusega töö, mida oli talle jõukohane üksi valmistada. „Suuremad tööd teen meeskonnaga, aga praegune töö on mõnusas mõõtmes, ei saa kopp ette ja huvitav teha kogu aeg,“ ütles kunstnik.

Indrek Haas on varem aasta jagu õppinud kutsehariduskeskuses siseviimistlust, kuid infokogu juhatajale Siiri Raidile oli Haas meelde jäänud tänu koolis toimunud näitusele, kus tutvustati noormehe töid. „See näitus jäi mulle pähe tiksuma,“ ütles Raid. Pärast mõningast asjaajamist sai infokogu juhataja kunstniku nõusse, et ta kooli ühe valge seina huvitavamaks muudaks.

Raidi sõnul on kutsehariduskeskuse infokogu õpilastele oluline kohtumispaik. „Siin õpitakse ja puhatakse, seepärast tahan, et keskkond oleks mõnus,“ ütles ta. Pildil olijaid iseloomustades kiidab Raid mõlemaid. Kolmanda kursuse tisleriõpilane Priit Kangur oli näiteks kutsevõistlusel tislerite seas 2016. aasta tegija ja Oksana Kärk läks alguses kooli õppima hotellimajandust, kuid tema südamesoov oli õppida automaalriks – seda ta praegu ka teeb.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles