Galerii: kiigemets langeb

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 12 ajal alustati raeplatsilt kiigemetsa mahavõtmist, sellega on plaanis ühele poole saada kella 15ks. Lõuna ajal oli platsil puude langetamisega ametis kolm saemeest, kes kõik olid Husqvarnast vabatahtlikena appi tulnud, neile lisaks oli veel teisigi abilisi.

Kuuskede tüved lähevad küttepuudeks tartlasele Aivi Vaule, kes kasvatab üksi nelja last, ning okstest saab lihtsalt hakkepuit. Samal ajal, kui võetakse kiigemetsa maha, saab raeplatsil jälgida puust ahviskulptuuri sündi. Seda loob puidukujur Tanel Pirk.

Kiigemets võetakse maha spetsiaalsete akusaagidega, et mitte koormata linna müraga. Kiigemetsa projektijuht Ragnar Kekkonen arvas, et see võis olla lausa esimene kord, kui raeplatsil saed käima tõmmati.

Raeplatsile üle 400 ruutmeetri suurusele alusele kerkinud kuusemetsa materjal saadi riigimetsa majandamise keskuse abiga. Kiigemetsa rajamisel kasutati hooldusraie käigus mahavõetud kuuskede ladvaosi, mis muidu oleksid niisama metsa jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles