Tartu-Helsingi lennuliinil jätkub hoogne kasv

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair kasvatab jõudsalt Tartu lennujaama reisijate hulka.
Finnair kasvatab jõudsalt Tartu lennujaama reisijate hulka. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Finnairi tegi ka jaanuaris Tartu-Helsingi liinil hea tulemuse, mullusega võrreldes oli juurdekasv 105 protsenti.

Tartu lennujaama juhataja Juhan-Johhen Ross ütles, et tulemused on jaanuari kohta üle ootuste head. «Olime eelarve koostamisel prognoosinud optimistlikud 1650 reisijat jaanuari, tegelikult oli neid 2003,» märkis Ross.

Jaanuaris oli 30 edasi-tagasi lendu ehk 60 lennusegmenti. Tartust Helsingisse lendas 1046 reisijat, Helsingist Tartusse 957 reisijat. 31. jaanuaril oli lennuk peaaegu  välja müüdud mõlemal suunal, Helsingist Tartusse 69 reisijat ja Tartust Helsingisse 72.

Lennud on seitsmel päeval nädalas, kuid Finnair ei müünud pileteid 18. jaanuariks, veebruaris ei ole lende plaanis 16. ja 18. kuupäeval. Ross ütles, et sellest hoolimata on senised veebruari müüginumbrid head, pileteid on müüdud juba nüüd enam, kui oli eelmise aasta veebruaris.

Mullu jaanuaris oli sel Tartu ainsal lennuliinil 974 reisijat, seega on aasta võrdluses lisandunud 1029 reisijat. Mullu veebruaris oli reisijaid 1196.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles