Algas registreerimine Tartu kooliteatrite talvekooli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lille maja teatel algas registreerimine 18. - 20. veebruaril korraldatavasse Tartu kooliteatrite I talvekooli.

Korraldajate kinnitusel on talvekooli eesmärk toetada kooliteatreid otsingutel fantaasiarikka ja mõtestatud teatri suunas, et märtsis peetav ülelinnaline Tartu kooliteatrite festival pakuks põnevaid üllatusi ja avastusi kõikidele osapooltele.

Talvekool viiakse läbi kolmes rühmas: 5. - 8. klassidele, 9. - 12. klassidele ja juhendajatele. Kõik rühmad osalevad filmi õpitoas (juhendaja Urmas Reisberg kinokompaniist Plank Film), füüsilise teatri õpitoas (juhendaja Lennart Peep Musta Kasti teatrist) ja lavakõne õpitoas (juhendaja Anne Türnpu EMTA lavakoolist).

Lisaks on juhendajatele kavas seminar «Mina – draamaõpetaja?!», kus näiteringide ja kooliteatrite juhendajad ning koolide teatri- ja draamaõpetajad arutlevad draamaõpetuse ja enda rolli üle hariduses ning noorte kujunemisel laia silmaringiga hoolivateks isiksusteks.

Igasse rühma mahub kuni 15 osalejat. Korraldajad eeldavad, et osalejad võtavad osa oma rühma kõikidest tegevustest talvekooli algusest lõpuni. Neljapäeval ja reedel alustab kooliteatrite talvekool pärast koolipäeva lõppu. Laupäeval saab teadmisi ja oskusi teatrist omandada kogu päeva jooksul.

Lisainfo ja registreerimine: http://kooliteater.tartu.ee/2016/talvekool/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles