Muuseum avab näituse müügilt korjatud ohtlikest mänguasjadest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjamuuseumis saab näha ohtlikke mänguasju.
Mänguasjamuuseumis saab näha ohtlikke mänguasju. Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Reedel avab Tartu mänguasjamuuseum uus väljapaneku «Oi kui ohtlik!», kus saab teada, mille poolest võivad pealtnäha armsad või põnevad mänguasjad lapsele ohtlikud olla.

Muuseumi teatel on koostöös terviseameti ning tarbijakaitseametiga valminud näitus ühtaegu hariv ja mänguline. Tarbijakaitseameti tarbimiskeskkonna arendusnõunik Ando Kiidron leidis, et mängimine on rõõm, mis peaks olema osa kõikide inimeste lapsepõlvest.  «Paraku võivad osa mänguasju olla ka ohtlikud. Nii nagu kõik muu, on ka ohuallikad aastakümnete jooksul muutunud ning lapsevanemad tihti ei tajugi nende lapsi ümbritsevaid ohte,» märkis Kiidron pressiesindaja vahendusel.

«Hindame kõrgelt mänguasjamuuseumi soovi tuua tõsine teema lastele, õpetajatele ja lapsevanematele mänguliselt lähemale,» lisas Kiidron.

Laupäeval, 6. veebruaril kell 11 - 14 leiab muuseumis aset perepäev «Oh kui ohtlik päev!». Siis valmistatakse muuseumis nii mõõkasid kui õpitakse ka sootuks ilma mänguasjadeta mängima. Meisterdamislaua taga lähevad kasutusse tikud, noad, käärid ning teised ohtlikud pärisasjad, et õppida, kuidas ilma endale viga tegemata mänguasju valmistada.

Perepäeval on kohal ka tarbijakaitseameti ja terviseameti esindajad, kes kell 12 räägivad sellest, millised on ohtlikud mänguasjad ja miks vahel mänguasju müügilt ära korjatakse.

Näitus «Oh kui ohtlik!» avatakse mänguasjamuuseumis 5. veebruaril kell 16 ja see jääb avatuks novembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles