Kurikuulus purskkaev lähebki vett vedama

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. ja 2006. aastal ligi 263 000 euro eest ümber ehitatud Riia 12a väljakul töötas nüüd kaane all olev purskkaev üürikest aega, ka selle ümber olevate treppide paekivi hakkas kohe lagunema. Sel kevadel-suvel soovib linnavalitsus väljakule parema ilme anda.
2005. ja 2006. aastal ligi 263 000 euro eest ümber ehitatud Riia 12a väljakul töötas nüüd kaane all olev purskkaev üürikest aega, ka selle ümber olevate treppide paekivi hakkas kohe lagunema. Sel kevadel-suvel soovib linnavalitsus väljakule parema ilme anda. Foto: Sille Annuk

Riia mäel seisnud Lenini kujust on ammu saanud mälestus, ent enam kui veerand miljoni euro eest uuendatud väljak on ikka pinnuks silmas: treppidel pudeneb paekivi, purskkaev on seisnud aastaid katte all ja kaob varsti üldse linnapildist.

Tartu linnavalitsus andis eelmisel nädalal Riia 12a väljaku ümberehitamise ehitusloa. Mida on tartlastel seal oodata?

«Jätkame olemasoleva lahendusega, korrastame väljaku vana projekti järgi,» vastas Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja-linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles