Kindel plaan: õigeusu kirik Jõgevale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeval Suure tänava ääres asuvas majas on varem tegutsenud toidukauplus Ursula ja sigaretipood Leek. Nüüd kuulub maja Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku Jõgeva Issanda Risti Väljatoomise Püha Kogudusele, kes kavandab krundile kirikut.
Jõgeval Suure tänava ääres asuvas majas on varem tegutsenud toidukauplus Ursula ja sigaretipood Leek. Nüüd kuulub maja Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku Jõgeva Issanda Risti Väljatoomise Püha Kogudusele, kes kavandab krundile kirikut. Foto: Kristjan Teedema

Aastaid oli Jõgeva ainus maakonnakeskuse linn, kus puudus kirik. Viimastel aastatel on linna aga kogudusi sugenenud ning kolm neist soovivad päris oma maja.

Kõige konkreetsemad plaanid on Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku Jõgeva Issanda Risti Väljatoomise Pühal Kogudusel. Varem käis kogudus koos Suurel tänaval vana teenindusmaja ruumides, kuid aasta lõpus soetati Suur 38 kinnistu.

Läinud nädalal otsustas Jõgeva linnavolikogu algatada kiriku ehitamiseks detailplaneeringu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles